Uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv

Tommy Iseskog
295 kr
Lägg i varukorgen

Du måste logga in för att kunna handla.

En ny lag om uthyrning gäller från och med den 1 januari 2013. Lagen berör såväl bemanningsföretag som anställda i bemannings-företag och kundföretag. I korthet handlar lagen om tre olika frågor

Likabehandling – den som är uthyrd ska ha samma grundläggande arbets- och anställningsvillkor som om han eller hon varit direktanställd i kundföretaget

Förbud mot att den uthyrde hindras från att ta anställning i kundföretaget

Skyldigheter för kundföretaget gentemot den inhyrde vad gäller information om lediga tillsvidareanställningar och nyttjande av kundföretagets ”sociala serviceverksamhet” (t.ex. motionsanläggningar)

I boken Uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv förklarar Tommy Iseskog innebörden av den nya lagen på ett heltäckande, tydligt och lättbegripligt sätt för såväl inhyrare som uthyrare!

Omdömen från våra kunder

– Jag arbetar med disciplinära frågor inom polisen och har läst cirka 10 böcker av Iseskog samt genomgått internetutbildningen. Jag uppskattar verkligen Iseskogs raka pedagogik.

Benny Samuelson, Polismyndigheten

– Jag har använt Iseskogs böcker under alla år som HR-specialist – Personaljuridik är ”bibeln” men behövs fördjupning så finns det alltid en bok i ämnet!

Therese Andersson, VG regionen

Alla böcker